donderdag 16 oktober 2008

Kraakie

Nu het eenmaal benoemd is, stromen de "incidenten" binnen. In Gouda rijden de bussen weer wel, in Arnhem inmiddels niet meer. Het is allemaal erg verwarrend. Sommige media kunnen het niet meer bijbenen. Zo meldt de Belgische site "Krimineel", dat een paar lesbiennes in Utrecht zijn weggepest, maar intussen staat de teller al op twee stellen.

De burgemeester van Gouda (PvdA, what else?) meldt trots, dat er voor een "hardere aanpak" wordt gekozen, "ongeacht de wetgeving". Daarvoor worden "gezinsbegeleiders" ingesteld. Wow! Wat daarmee gebeurt mag duidelijk zijn: de straatcoaches in Utrecht hebben het ook niet gered. Voor die exercitie vraagt de burgervader aan de belastingbetaler de lieve som van 10 miljoen euro. Zonder ook maar adem te halen beweert de man dat het probleem overigens "best wel meevalt". Het gaat maar om vier gezinnen.

Even kijken, hoor, klein rekensommetje. Per gezin is dat maar liefst de lieve duit van twee-en-een-half miljoen euro. Het doet me denken aan de meest populaire inbreker uit de Nederlandse geschiedenis, Aage Meinesz, bij het grote publiek beter bekend als Aage M. Toen hij hoorde wat de staat per dag aan zijn verzekerde inbewaringstelling kwijt was, merkte hij op: "Als je me dat geld gewoon in het handje geeft, hoef ik nooit meer een kraakie te zetten."

Kunnen we gewoon niet afspreken dat de Postcode Loterij automatisch in "Raghead City" valt, en bij voorkeur dan in "probleemgezinnen"? Dan is er in ieder geval geen gemeenschapsgeld mee gemoeid. Want tien miljoen, daar kun je een heel nieuw Veenhuizen mee bouwen. Is waarschijnlijk nog goedkoper ook.

Geen opmerkingen: