donderdag 16 oktober 2008

Draaikont

"De Pers" meldt op 16 oktober 2008 met veel omhaal dat minister Vogelaar onder curatele is geplaatst. Opvallend was al, dat Vogelaar in een brief aan de kamer schrijft, dat "het debat op het scherp van de snede over de islam logisch en nodig is". Hallo, is dat dezelfde Vogelaar, die beweerde dat Bos "een onhandige uitspraak had gedaan", toen hij pleitte voor "het polariseren van het integratiedebat"? Die om ons "multiculturele karakter" nogmaals te onderstepen alleen nog maar in boerka op de Staten Generaal kon verschijnen?

Jawel, het is dezelfde Vogelaar. Nadat ze bij het PvdA politbureau op het matje was geroepen. Want Vogelaar, dat kan eigenlijk niet meer. Het wordt voor de PvdA steeds lastiger om vol te houden van "incidenten" te spreken. Een incident is namelijk iets wat ooit eens een keer gebeurt. Statistisch volslagen oninteressant. Iets in de marge. Maar langzamerhand zijn de "incidenten" net zo gewoon geworden als de verkoop van gevulde koeken, dus moet de PvdA iets doen voor het grote publiek dat door krijgt. Ze zitten net weer iets in de lift als gevolg van de kredietcrisis, die door ieder van ons gul betaald wordt, dus dat smaakt naar meer.

Met TON in de min, Pechtold op zijn morele terp en de VVD rechtervleugellam ligt het voor de hand om de PVV rechts in te halen met uitspraken, die blonde vetkuif Wilders niet in zijn hoofd zou halen. Bevolkingsgroepen discrimineren? Daar lachen we om! We moeten ze "vernederen", aldus Hans Spekman, nee, "een draai om de oren geven", volgens Diederik Samsom. Een Ella Vogelaar past gewoon niet in dat plaatje. Dus wordt ze gedegradeerd tot een gimmick minister.

Uiteraard hebben al die dappere PvdA-ers dat niet zelf bedacht. Ze zijn keurig geinstrueerd door het PvdA politbureau. Daar kan Jan Marijnissen nog wat van leren. De agitprop machine van de PvdA draait op volle toeren. Of u de volgende verkiezingen toch vooral op ze gaat stemmen. Want dan zullen de ettertjes vernederd worden door "in boevenpak papiertjes te prikken" en zal ze niet willen luisteren krijgen ze alsnog "een oorvijg". Simplisme van de bovenste plank. PvdA heeft eindelijk geleerd populistisch te zijn.

Heeft dat iets met echte maatregelen te maken? Gaat dit iets oplossen? Een ding is zeker, het gaat zeker geld kosten. Uw geld. Om precies te zijn, uw belastinggeld. Ella Vogelaar gaat bijhouden hoeveel blaadjes er zijn geprikt en hoeveel oorvijgen er zijn uitgedeeld. Daar wil ze vast wel een "prestatiecontract" op afsluiten.

Er is een naam voor dit soort flauwekul: "window dressing". Oftewel er gebeurt niks, het lijkt alleen maar wat. En dat allemaal om ras-opportunist Bos een volgende termijn te bezorgen. Of dacht u echt, dat de PvdA met iets kon komen wat Ella Vogelaar ervan kan weerhouden om met de volgende Prinsjesdag in boerka te verschijnen.

Onze eigen JPB had het bij de vorige verkiezingen helemaal bij het rechte eind: Bos is een draaikont. En hij bewijst het daarmee weer eens te meer. Elk standpunt is toegestaan zolang het hem maar het beste uitkomt. Helaas moeten we ook vandaag weer vaststellen, dat zijn en onze belangen niet geheel overeenkomen.

Geen opmerkingen: