donderdag 16 oktober 2008

Inquisitie

In "De Pers" van 14 oktober 2008 probeert PvdA corive Teun van Os van Abeelen de dodelijke socialistische greep op de samenleving weer eens te versterken. Want het politbureau van de PvdA heeft het in haar oneindige wijsheid altijd al begrepen. Het huidige politieke klimaat in Nederland is geen revolutie, zoals demonische Fortuynisten beweren, maar een evolutie.

"Het duurde een tijdje voor er ook beter onderzoek kwam. Het leken eerst ook alleen maar meningen", verkondigt hij als de Marokkaanse reljeugd ter sprake komt. Meningen. Vraag dat maar eens aan de agent op de straat, die al heel snel door had, dat bepaalde groepen allochtonen buitenproportioneel de draaideuren passeerden. "Ik snap het niet." kan ik me de uitspraak van een wijkagent in Utrecht uit het begin van de jaren '90 herinneren "Ze hebben een goede opleiding en toch zien we ze hier elke dag voorbij komen."

Maar de PvdA was doof. Oost-Indisch doof. Paste niet in haar dogma's, waaronder het gehate 'politiek correct denken'. En wie er wat van zei werd over de kling gejaagd, zelfs nog in de 21e eeuw. Wie kent de beruchte uitspraak van Marcel van Dam over Pim Fortuyn niet? Jarenlang heeft de PvdA en haar vazallen een schrikbewind gevoerd. In de tachtiger jaren nog moest Peter Koelewijn het veld ruimen als DJ omdat hij iets onaardigs over Turken had gezegd.

Nu krijgt de destijds verfoeide Frits Bolkestein de credits. Alles is goed, zolang het Pim Fortuyn of - nog erger - Hans Janmaat maar niet is. Hoe salonfahig kan een salon-socialist niet willen zijn? Ketters mogen op de brandstapel, dat verdienen ze ook, weggestopt in een grijze Moskouse nieuwbouw flat. 'Politiek correct' is inmiddels niet politiek correct meer, dus mogen we best (echt, het mag van de PvdA!) "als er problemen zijn met Marokkaanse jongeren (..) zeggen: een groepje Marokkaanse jongeren".

Wie is Teun van Os van Abeelen dat hij mag beslissen wat wij mogen zeggen? Is dat niet vastgelegd in de grondwet of wordt dat bepaald op het PvdA Partij congres? Overigens hebben het onderwerp van discussie niet dat soort scrupules. Op de site http://forums.marokko.nl staat prominent "Ga maar lekker dood geenstijl-lutsers!", waaraan een lid nog fijntjes toevoegt: "Haat mij! Verracht mij!! Wees jaloers op mij!! Voed mij met jouw haat!"

Niet alleen "Geen Stijl" lezers en schrijvers zijn door de linkse onderwijspolitiek dom gemaakt. Spellen kunnen de ettertjes nog steeds niet. Nog afgezien van het feit, dat mensen die vreedzaam hun mening uiten, massaal met de dood worden bedreigd. Wat is de internationale term daarvoor? Genocide? En de socialistische term? Zuivering?

Tot haat aanzetten is voor de PvdA geen enkel probleem. Zolang het maar wordt gedaan door een minderheidsgroep valt het onder de vrijheid van meningsuiting. Maar als u een afwijkende mening heeft is Moskou nog niet ver genoeg.

Geen opmerkingen: