zaterdag 15 november 2008

Je zal maar zo'n hoofd hebben

Vanavond kon men weer eens met eigen ogen aanschouwen waar de "VA" uit NOVA nou eigenlijk voor staat. Huilebalk Vogelaar kreeg alle kans om zich te revancheren. Op de conclusie, dat ze eigenlijk onterecht de "Laan" is uitgestuurd, hoefde ze alleen maar ja te knikken. Oud-lefty commentator Ton Planken was van stal gehaald om te bevestigen, dat het toch in feite alleen maar aan de "beeldvorming" lag.

Slecht werk geleverd? Welnee, Vogelaar had alleen af en toe wat aanvarinkjes met de media. Antillianenlijst? Nog geen week terug, maar prompt vergeten. Duur cruisescheepje? Wablief? Woningcorporaties tegen je in het harnas jagen? Waar heb je het over! Briljant bestuurder, die Vogelaar, geen idee waarom ze het glazen pand langs de achterdeur moest verlaten.

Waren de bewoners uit haar - kuch - prachtwijken dan niet blij met haar? Natuurlijk! Ze konden gewoon ongestraft met hun wan- en misdaden doorgaan, terwijl Vogelaar een kopje thee dronk in de moskee. Voor autochtonen had ze geen oog - en dat statement kwam nota bene uit de mond van een allochtoon bestuurder!

Toch heeft Vogelaar een punt als ze zegt dat de PvdA nog steeds geen raad weet met de erfenis van Fortuyn. Pech voor haar, maar dan moet je maar geen positie in het kabinet van notoire draaikont Bos ambieren. Die zag ook wel, dat de nieuwsticker langzamerhand roodgloeiend liep van alle Marokkaanse incidentjes in ons polderland.

Waar de PvdA zijn bestuurders vandaan haalt, ik weet het niet, maar het lijkt wel alsof iemand ze van een stoffige zolder haalt. Frisse fractievoorzitter? Welnee, we nemen Mariette Hamer, die verdacht veel lijkt op een enigzins vergeetachtige oma, die haar pruik omgekeerd op haar hoofd heeft gezet.

En kunnen we daar als PvdA nog overheen? Natuurlijk, we nemen Eberhard van der Laan. Die vond, dat hij als raadslid in Amsterdam zo hard moest werken. Hoe hij zijn ministerschap op de meest relaxte wijze kan doorbrengen kan hij leren van Nebahat Albayrak, die onlangs onomwonden in "de Pers" verklaarde dat haar ambtenaren gewoon het werk doen: "Ik geef het volle vertrouwen aan het hoofd van de IND". Tenslotte worden ze daarvoor betaald. Nebahat vindt het gewoon geweldig 'cool' om staatsecretaris te zijn: "Dat ik het dóe". Kan ze nog eens een kopje thee drinken: "Nee, druk is het helemaal niet".

Van Eberhard van der Laan wordt verwacht, dat hij het helemaal anders gaat doen. Jammer eigenlijk, dat hij tijdens de eerste dag van zijn bewind reeds publiekelijk verklaart dat het helemaal niet zeker is, dat hij iets aan het beleid van Vogelaar gaat veranderen. Wow Wouter, weet je wel zeker dat de intake procedure van Eberhard wel zo zorgvuldig is geweest?

Ella, ik weet zeker dat we je gaan missen. Er is niks zo leuk als een hysterisch wijf tierend en stampvoetend door de gangen van VROM te zien banjeren. Ik vrees dat we dat met Eberhard niet mee gaan maken. Die ziet er meer uit als een type, dat bij tegenslagen zijn la stilletjes openschuift en zich een goede borrel inschenkt. Dat is niet half zo leuk.

Tenslotte kudos voor Alexander Pechtold, die kans ziet om zijn partij nu zover naar links op te schuiven, dat hij zich nu links van de PvdA bevindt. Volgens hem is het onterecht dat Vogelaar ontslagen is. Dat ligt vooral aan de "nieuwe harde koers van de PvdA". Zeg Lex, wanneer gaat die splinter van jou nou eens fuseren met die van Femke Halsema? Over de partijkleur hoeven jullie in ieder geval niet te twisten.

Geen opmerkingen: