dinsdag 18 november 2008

Ella snapt het nog steeds niet

Ella Vogelaar heeft een forum gevonden bij het NRC en laat blijken het nog steeds niet te snappen. "Met zijn herhaalde oproep om niet te praten over de toon van het integratiedebat, maar over de inhoud, slaat Wouter Bos de plank mis." Nee, Wouter heeft op zich gelijk. "De zorgen van de ‘oude’ Nederlanders moeten worden erkend. Lastige of criminele nieuwkomers moeten hard worden aangepakt." zegt Ella, maar wat heeft zij defacto daaraan bijgedragen? Helemaal niets! Zelfs allochtone PvdA'ers zeggen zelf dat Ella de autochtone Nederlanders heeft buitengesloten. De bijna euforische wijze waarop zij haar allochtone uitrusting voor Prinsjesdag presenteerde geeft aan, dat Ella het contact met haar autochtone achterban volledig heeft verloren.

Nee Ella, het gaat niet om de toon. Het gaat om de resultaten die je boekt. Je bent niet om je "toon" afgezet, maar om de resultaten, die je boekte. Medeburgers, die verkracht, beroofd, mishandeld en bespuugd worden en jij, die je uiterste best deed om dat alles te bagatelliseren. Je gaat bijna over de kop bij je adoratie voor Barak Obama, die je bijna vereert als een heilige verlosser, maar je verliest uit het oog dat je allochtone achterban daar weinig mee te schaften heeft. Hun probleem is poen en "respect" en dan bedoel ik het "respect" van de straat. Niet het respect, wat jij en ik bedoelen.

Je bent een alfa, houdt daarom niet van cijfers. Dat is jammer, want anders zou je weten dat wat jij waarneemt niet relevant is. Het "ik ken iemand" van jou is net zo relevant als het "ik ken iemand" van mij. Ik zie wat ik wil zien en jij ziet wat jij wilt zien. Feit blijft, dat de door jou zo gewenste "multiculti" samenleving niet bestaat. Bevolkingsgroepen leven domweg langs elkaar heen. Daar zijn cijfers van.

De door jou zo geadoreerde Fatima Elatik laat zien hoe het niet moet. In plaats van als goed geintegreerde Nederlandse op de buis te verschijnen, provoceert ze door een hoofddoekje te dragen. Vele vrouwen in Marokko doen dat allang niet meer en laat Fatima de moed maar eens hebben om voor de buis verklaren dat zij hen slechtere moslims vindt dan haarzelf. De profeet wilde met de hoofddoekjes voorkomen dat mannen verleid werden door vrouwen. Maar onder dat hoofddoekje is Fatima uiterst vakkundig opgemaakt. Is dat in de geest van de de Sharia of leeft zij naar de letter? Nee, Fatima wil aangeven dat zij een Marokkaanse moslim is en geen Nederlandse. Oorzaak en gevolg, het is gemakkelijk door elkaar te halen. Marokkanen spreken over zichzelf als Marokkanen omdat ze zich Marokkaan voelen, niet omdat ze zich gediscrimineerd voelen door de Nederlandse samenleving. Maar als ze daarop als zodanig behandeld worden, dan is Leiden in last.

Emancipatie komt voor uit het feit, dat mensen zich emanciperen, zoals Hindoes gedaan hebben, Vietnamezen, Chinezen, Indische Nederlanders. Ze hebben geen dubbel paspoort of aparte zwemlessen nodig om zich te emanciperen. Aparte zwemlessen emanciperen niet, nee, ze geven juist aan dat emancipatie nog ver weg is.

Dat alles, Ella, heb je niet begrepen. En daarom moest je weg. Je artikel geeft alleen maar aan, dat men daar goed aan gedaan heeft. Want een minister, die de problematiek zelfs niet snapt, hebben we niet nodig. Die komt nooit met oplossingen.

Geen opmerkingen: